English Proficiency Type = Attending a Language School

I created an IA rule for West LA College in the PILOT site for eng_proficiency_type == Attending a Language School but when I tested the rule (by submitting an application) I did not receive the automated email.  Can you please take a look at my rule and see if there is anything wrong with it?

if (eng_proficiency_type == "08")
{
    mail("LangSchool", "[email protected]", "WLAC Assessment Exam")
}

This is the applicant information I used.

image

Answers

  • Merrie_Wales
    Merrie_Wales Moderator
    edited October 2016
    Olivia,Have you tested an email outside of your campus (google or yahoo mail) to see if the rule is working, but the delivery on your Network is not?
  • Olivia_Alvarado
    edited April 2019
    Hi Merrie,
    I'm testing an email outside the district (gmail) but I'm unable to submit the international application.  The submit button is missing from the pilot site.  CCCID: AAA9180
    image
  • Merrie_Wales
    Merrie_Wales Moderator
    edited October 2016
    Olivia,In the CCCApply documentation will find the explanation of why, should a student not consent, they must submit a paper application: image
  • Olivia_Alvarado
    edited April 2019
    Interesting.  I missed that.  I'll re-test and let you know the result.
  • Olivia_Alvarado
    edited April 2019
    Hi Merrie,
    Los Angeles Valley College is testing the international application in the pilot site.  This college selected 'Attending a Language School' as an English Proficiency Type to appear on the application.  According to the pilot Administrator setup there are no low and high score configuration for this selection however the pilot application is requiring the applicant to enter a total score which is not applicable when the student has attended an English-language school.  Is this an issue in the pilot site only or is it behaving this way in production too?image
    image
  • Olivia_Alvarado
    edited April 2019
    Merrie,
    It appears that the pilot international application is not reading the English Proficiency configuration from the pilot administrator.  Can you please look into this?  We want to make sure that our setup is correct before going live.  Thank you.
  • Merrie_Wales
    Merrie_Wales Moderator
    edited February 2017
    Hello Olivia,I will investigate. I will open a Zendesk ticket to track this question.
Sign In or Register to comment.